До две седмици от Съюза на парамедиците ще изпратят до

...
До две седмици от Съюза на парамедиците ще изпратят до
Коментари Харесай

От Съюза на парамедиците искат служителите им да носят бодикамери

До две седмици от Съюза на парамедиците ще изпратят до Министерството на здравеопазването предлагането си да бъдат сложени бодикамери на членовете на техните екипи.

„ Идеята е да бъдат предпазени незабавните екипи. Така ще има и бърза връзка с електронните осведомителни централи. Това е процедура от много години в други страни, където е потвърдено понижаване на случаите с нападателни пациенти ”, разяснява Ива Пехливанска, ръководител на Съюза на парамедиците в България, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Очакванията са камерите да респектират пациента, а записите от тях да служат за доказателства в съда. Видеорегистратор може да бъдат подложен и единствено на единия от членовете на даден екип, посочи Пехливанска.

„ Практиката е Районната координационна централа да реализира цялостния надзор на тези камери и записите. Не сме правили финансов план ”, сподели още ръководителят на Съюза.

Относно вероятно неодобрение от страна на пациентите, които не биха желали да бъдат снимани в безпомощно положение, тя даде образец, че в някои страни в Европа камерите се включват единствено при влизане в рисков квартал, при работа с пациенти с психологични болести, както и в случаи на експанзия – вербална или физическа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР