До две години трябва да приключи изграждането на бъдещата комплексна

...
До две години трябва да приключи изграждането на бъдещата комплексна
Коментари Харесай

Националната детска болница ще бъде готова до две години

До две години би трябвало да завърши построяването на бъдещата сложна детска болница, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Ведомството и медицинският личен състав на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ са се договорили, че лечебното заведение ще бъде със специфичен статут – няма да бъде комерсиално сдружение.
Новата детска болница ще е на територията на „ Александровска ” Болница „ Лозенец ” ще се трансферира на Софийския университет
Основното ядро в нея ще бъде актуалната Педиатрия. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с управлението и представители на медицинския личен състав на лечебното заведение. По думите му, сега възможна смяна на статута на Педиатрията ще отнеме доста време.

Ананиев показа работния проект на строителството на бъдещата детска болница, който към този момент е в ход. Най-късно през месец септември ще стартира и същинското строителство.
Д-р Таня Андреева: За националната детска болница би трябвало да има явен проект Любовта и грижата за децата нямат цвят, подсети някогашният здравен министър
Представителите на медицинския личен състав срещнаха министър Ананиев с належащите проблеми пред болничното заведение, свързани главно с неналичието на личен състав и ниските хонорари.

Здравният министър пое ангажимент да се предложи на Надзорния съвет на НЗОК да бъдат разисквани проблемите със възнаграждение на дейностите по педиатричните клинични пътеки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР