До две години Столичният общински съвет ще започне да публикува

...
До две години Столичният общински съвет ще започне да публикува
Коментари Харесай

В Столична община ще учат нов софтуер две години

До две години Столичният общински съвет ще стартира да разгласява в машинно четим формат документите, които разисква и приема. Това стана ясно през днешния ден при представянето на плана за нов устав за активността му, съобщи вестник " Сега ". Той планува от 2 февруари 2022 година плановете на импортираните и текстовете на признатите отчети и решения, както и кой по какъв начин е дал своя вот по време на сесиите, наложително да се разгласяват на уеб страницата на общината. Срокът бил необходим, с цел да може администрацията да се научи да работи с нов програмен продукт, разясни общинският консултант от ГЕРБ Силвия Христова. Тя е ръководител на комисията, работила по новия устав. От Столичната община разясниха още, че в случай че някой вносител бъде подготвен да внесе документ в машинно четим формат по-рано, то той ще бъде качен на уеб страницата на общината и преди крайния период.

Искането за прелиминарен достъп до материалите, които Общинският съвет следва да гласоподава, бе едно от главните претенции на жителите по време на публичното разискване на новия устав. Също по този начин бързата цифровизация на услугите на общината бе и едно от най-често повтаряните обещания на ръководещите по време на предизборната акция. Сега обаче излиза наяве, че гласоподавателите още веднъж ще би трябвало да почакат.

След приемането на новия устав в интернет ще се излъчват освен съвещанията на СОС, само че и тези на непрекъснатите комисии. Друго изобретение е опцията общинските съветници да задават въпроси и на районните кметове, а освен на кмета, както е в този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР