До двайсет дни Комисията за защита от дискриминация ще реши

...
До двайсет дни Комисията за защита от дискриминация ще реши
Коментари Харесай

КЗД решава имало ли е дискриминация в дома за деца с увреждания в Габрово

До двайсет дни Комисията за отбрана от дискриминация ще реши дали някогашните чиновници на дома за деца с увреждания в Габрово, снимани да упражняват принуждение върху деца, са осъществили дискриминация и би трябвало да бъдат глобени. Това стана ясно по време на днешното намерено съвещание на комисията, планувано след самосезирането й по отчет на заместник-председателя Баки Хюсеинов .

 
Санкция може да получи и уволненият шеф на дома Маринела Лазарова , която е измежду ответните страни по преписката. Според закона за отбрана от дискриминация при определяне на дискриминация причинителят се санкционира с санкция от 250 до 2000 лв., в случай че не предстои на по-тежко наказване.
 
Санкцията може да доближи 20 хиляди лв., в случай че лицето не извърши решението на комисията или съда в съответните периоди. Според Баки Хюсеинов от свидетелските показания и от показаните доказателства се вижда ясно, че има осъществена дискриминация по симптом увреждане посредством тормоз.


 
Той счита, че двете служителки и някогашния началник на дома би трябвало да бъдат глобени, а на обществения център и на община Габрово би трябвало да бъдат направени наставления. Решението на комисията може да се апелира в 14-дневен период от произнасянето му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР