До два месеца спецпрокуратурата трябва да приключи проверката за корупционно

...
До два месеца спецпрокуратурата трябва да приключи проверката за корупционно
Коментари Харесай

Два месеца прокуратурата преценява има ли политическа афера 500k

До два месеца спецпрокуратурата би трябвало да завърши инспекцията за корупционно държание на депутат от 46-тото Народно заседание. Има опция за един месец удължение на периода.

В коментар по пресъсъобщението от сутринта, че спецпрокуратурата се самосезира от медийни изявления представителят на институцията Христо Кръстев уточни, че прокуратурата работи с данни и обстоятелства, а не с отзиви, по тази причина и изрично се отхвърля изказване, че с инспекцията спецпрокуратурата влиза в предизборната акция за 47-ти парламент , която ще се организира по това време.

" Наблюдаващият прокурор ще направи суверенна преценка ", сподели Кръстев, без да даде пояснение обаче на определението, което употребява.

На този стадий прокуратурата прави инспекция - това е доста ранен стадий преди наказателно произвеждане и не касае имунитета на народните представители. Едва след довеждане докрай на инспекцията наблюдаващият прокурор може да се реши дали да се желае снемане на имунитета.

Христо Кръстев посочи, че на този стадий ще се снемат сведения, само че и ще се търси доказателствен материал. Дали ще се бъде изтънчено и " листчето ", за което от Има Такъв Народ настояват, че Татяна Дончева е написала сумата на подкупа 500k - това не може да се каже, защото инспекцията едвам стартира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР