До два месеца след ваксинирането развиваме пълноценен имунитет. Това каза

...
До два месеца след ваксинирането развиваме пълноценен имунитет. Това каза
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ваксинирането е сред най-ефикасните методи в медицината

 До два месеца след имунизирането развиваме пълностоен имунитет. Това сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев, представен от " Фокус ". Не е на 100% несъмнено, само че в доста огромна степен можем да сме сигурни, че в границите на 100 000 индивида честотата на страничните резултати на имунизацията против ковид е доста ниска, изясни той.

" Част от имунизациите, които се оферират сега изискват две дози, с цел да се развие пълноценният имунен отговор. 28 дни или 2 седмици след първата, така наречен priming ваксина, се прави втората доза. Това довежда до разгръщането на пълноценния имунен отговор, който се развива след към 20-30 дни след втората доза “, изясни пулмологът.

Д-р Александър Симидчиев сподели още, че имунизирането е едно от най-ефикасните ограничения в медицината. Спонтанното боледуване не е създаване на колективен имунитета, а създаване на имунитет, изясни той, като посочи, че груповият имунитет се гради с ваксинални интервенции, добави пулмологът.

Единственият метод за различаване на безсимптомна пневмония е правенето на проучвания, сподели още доктор Симидчиев, като добави, че даже при фантомно боледуване, човек има доста леки признаци, на които не се обръща изключително внимание. Подходът за преценка на сериозността на болестта е измерването на сатурацията, която обикновено е над 95%, разясни експертът. Тревожно става, когато тя спадне под 91-92%, предизвести той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР