До два месеца, ако няма реални действия МВР по разкриване

...
До два месеца, ако няма реални действия МВР по разкриване
Коментари Харесай

ДБГ: Оставка на МВР министъра, ако не разкрият убийствата

До два месеца, в случай че няма действителни дейности Министерство на вътрешните работи по откриване на тежките закононарушенията от последните дни, министърът би трябвало да подаде оставка. Това обявиха в Пловдив ръководителят на Движение” България на гражданите” Димитър Делчев и представителите на партията- Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Димитър Шишков.

Според тях Министерство на вътрешните работи е банкрутирала система за сигурност, която се ръководи неефективно и не може да противодейства съответно на престъпността, а 700 души с неоправдателни присъди не престават да бъдат търсени от години.
Димитър Делчев разгласи, че ДБГ поддържа митингите в България, които в началото са били в поддръжка на народен парк „ Пирин”, а по-късно са се трансформирали в антиправителствени.

„ Голяма част от протестиращите не са срещу втори кабинков въжен превоз, а против корупцията и модела на взимане на решение от централната власт. Корупцията в България лишава по 19 млрд.евро на година. Целта на митингите е да провокират смяна, да има ясно антикорупционно законодателство. Ако това не се случи, обикновено е тези митинги да изискат оставката на държавното управление, тъй като то не демонстрира воля за битка с корупцията.”, сподели Делчев.

Според Димитър Танев, бюджетът на страната и промените са станали заложници на европредседателството. „ Премиерът посреща еврочиновниците с дясната ръка ги стиска, с лявата държи чувала с парите. Днес даде 100 млн.лв. на служителите на реда, преди този момент на Българска академия на науките. Всеки, който събере 10 индивида и две вувузели, ще получи пари. Тези 6 месеца не са месеци за разпределяне на пари, а промените би трябвало да продължат”, безапелационни са от ДБГ.

Доц. Д-р Димитър Шишков пък предизвести, че УМБАЛ „ Пловдив” не се ръководи добре и скоро ще разгласи банкрут или ще затвори порти, тъй като няма да останат лекари и сестри, които да работят там.
тагове ДБГ Министерство на вътрешните работи убийства оставка министър
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР