До довечера ще изчистим коалиционното споразумение, министри и постове –

...
До довечера ще изчистим коалиционното споразумение, министри и постове –
Коментари Харесай

Нинова не отговори на въпрос дали ще е вицепремиер

До тази вечер ще почистим съдружното съглашение, министри и постове – по-късно. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова след консултациите при президента.

Нинова не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет.

Докато всичко не е дефинитивно, не бихме желали да разясняваме, сподели още тя. Във вторник на Националния съвет на Българска социалистическа партия ще бъдат разисквани всички въпроси, засягащи състава и структурата на Министерски съвет и министрите и постовете, които ще получи Българска социалистическа партия, както и дали тя ще бъде вицепремиер.

"Продължаваме смяната " ще подпише съглашението с всяка една от трите партии, сподели още Нинова.

Министерство на държавните предприятия е парадокс, съобщи още Нинова и посочи, че в съдружното съглашение името е изписано Министерство на стопанската система и промишлеността.

Обсъждахме бюджета с бъдещите ни съдружни сътрудници и в този момент с президента, като един от нашите безспорни цели е доста бързо да приемем бюджета, в който да се заложат обществени политики, обезщетителни механизми, ограничения за превъзмогване на рецесията, за помагане на хората и на стопанската система. Започнахме да приказваме и сътрудниците от Политическа партия по някои значими елементи от бюджета, добави Нинова. Удовлетворени сме от това, че те одобриха дефицитът да се увеличи от 2,6 както планува служебният кабинет на 4 %, както и част от ограниченията, които разписахме по време на експертните диалози да намерят изражение още през януари незабавно в бюджета, който ще се одобри. За нас това е сериозният диалог, сподели още Нинова. Най-вероятно бюджетът ще се одобри през януари, ние настоявахме за края на годината, само че забавянето няма да разреши това да се случи, разяснява Нинова.

Тя акцентира, че има политическа воля за 4-годишен мандат, „ остава от нас да си свършим работата за този мандат”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР