До дни заведенията с летни градини и тераси ще отворят

...
До дни заведенията с летни градини и тераси ще отворят
Коментари Харесай

Ресторантьори готови на стачки заради строги противоепидемични мерки

До дни заведенията с летни градини и тераси ще отворят порти, само че при доста строги правила.
" С тези ограничения бизнесът е още една крачка по-близо към банкрута, в сравнение с към отваряне на заведенията . Към този миг бяхме застопорили разходната част, в този момент по тази скица от сряда ще би трябвало да стартираме да заплащаме незабавно цялостния наем на заведението.
Не знаем за какво са 2,5 метра, като в чужбина се приказва за метър-метър и половина . Тези 2,5 м убиха желанието на бизнеса да отваря ", съобщи ръководителят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.
Той акцентира, че за ресторантьорския отрасъл няма подхванати никакви стопански ограничения. Алибегов означи, че са се надявали доста, че ще може да отворят заведенията си с понижен потенциал, само че вътре и извън, а не в толкоз дребен размер.
" ", уточни той в ефира на " България заран ".
По-късно през днешния ден от Асоциацията на ресторантьорите ще се срещнат с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата те се надяват да реализират резултати в понижаване на дистанцията сред масите.
" Казаха, че може до 4 индивида на една маса, само че какви са, имат ли родствена връзка или не, излиза от всякаква компетентност. Идеята на заведението е да събираме хората. Ако не можете да излезете с другари на заведение, не разбирам какъв е смисълът от това нещо. Един метър отдалеченост е пребогат ", разяснява Ричард Алибегов.
И още един път настоя, че най-важно е да се предприеме пакет от стопански ограничения. Това отварянето не би трябвало да значи, че бизнесът е ОК, безапелационен е Алибегов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР