До дни започват проверките на първите 100 приватизационни сделки, включително

...
До дни започват проверките на първите 100 приватизационни сделки, включително
Коментари Харесай

Иван Гешев: Стартираме проверка на приватизацията на Кремиковци и Бобов дол

 До дни стартират инспекциите на първите 100 приватизационни покупко-продажби, в това число тези за " Кремиковци " и " Бобов дол ". Това заяви основният прокурор Иван Гешев пред БНР. И добави, че най-напред ще се проверяват сделките с най-големи активи.

" Първата част е разбор на тези, които ще ми подадат от ДАНС. Първите 100 случая - по тях имало ли е инспекции, обвинителни актове, има ли присъди. Ще установим и дали има нарушавания от страна на сътрудници. ", разясни Гешев.

Tой съобщи, че прокуратурата ще си свърши работата по настоящия закон и се надява политиците да създадат същото.

" Надявам се да създадат всичко допустимо, в границите на своята подготвеност - като част от законодателната власт, с цел да отвържат ръцете на прокуратурата и да може да направят пълни, цялостни и способени следствия, които да дадат на българските жители правдивост ", разяснява още Гешев.

" Нещата, които приказвам, аз ги имам вяра, тъй като това са 30 години от живота ми. Бил съм следовател, бил съм служител на реда, бил съм прокурор. Аз не съм част от това, което назовават " хайлайф " или  " номенклатура "  отпреди 10 ноември. Аз съм елементарен човек. Това ще се окаже проблем за доста хора. ", безапелационен е обвинител номер едно.

" Това, че си от Вътрешна македонска революционна организация, от ГЕРБ или от  " Да, България " не значи имунитет ", добави Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР