До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските

...
До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските
Коментари Харесай

На детска градина през седмица?

До дни би трябвало да стане ясно по кое време ще отворят детските градини и за какъв брой деца ще има място в тях. Здравните управляващи към този момент оповестиха, че децата в група ще бъдат двойно по-малко от нормално - не повече от 10-12.

Родителите към този момент попълнят онлайн анкети с отговор на въпроса: „ Ще пуснете ли децата си, когато отворят градините?”. Ако се окаже, че искащите са повече от плануваните места, е допустимо визитите да са на смени - през седмица.

За здравния надзор се разчита главно на съвестта на родителите. Децата няма да минават през медицински проучвания, с цел да не се образуват опашки пред кабинетите и лабораториите. Всяка заран на входа ще бъдат връщани децата с забележими признаци на заболяване. На инцидентен принцип ще бъдат тествани за ковид и част от учителите. В случай на позитивна проба, под карантина ще бъде поставяна цялата градина.

Ако едно дете се болести с COVID-19 - цялата градина затваря

Официално от през днешния ден заработиха детските кухни. Те са 75 на територията на столицата и подготвят меню за над 5 000 деца. Всички чиновници към този момент са минали през проби за ковид. Не е открит нито един инфектиран, а пространствата, в които се подготвя храната, са дезинфекцирани.

Детските кухни в София отварят порти

,,Преди да отворим, яслата и раздавателният пункт бяха главно почистени и дезинфекцирани. Закупили сме защитни маски и шлемове за личния състав, ръкавици и дезинфектанти. Целият личен състав мина през бързи проби и всички те са отрицателни'', изясни шефът на 35-а детска ясла Росица Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР