До дни смъртните случаи от COVID-19 ще надхвърлят 1 милион,

...
До дни смъртните случаи от COVID-19 ще надхвърлят 1 милион,
Коментари Харесай

За пръв път от 100 г. няма да има карнавално шествие в Рио

До дни смъртните случаи от COVID-19 ще надвишават 1 милион, демонстрира статистиката на института " Джонс Хопкинс ". Днес жертвите на коронавирусната пандемия доближиха 980 000, а броят им се усилва приблизително с над 5000 дневно. Случаите по света са 32 милиона. Вирусът продължава да мутира, съгласно ново проучване, като учените считат, че има възможност той да става по-заразен. Изследването не е разкрило разновидности, които го вършат по-смъртоносен или трансформират въздействието му, оповестява " Гардиън ".

- Бразилия анулира карнавалното шествие в Рио , което нормално се организира през февруари. Догодина церемониал на школите по самба няма да има за пръв път от 100 години. Лигата на школите разгласи, че разпространяването на ковид пречи да се съблюдава традицията по безвреден метод. Властите към момента не са оповестили дали ще разрешат по улиците на града да се проведат обичайните за карнавала тържества. Агенцията за промотиране на туризма обаче предизвести преди дни, че без ваксина няма изясненост по кое време ще се възобновят огромните обществени мероприятия.

- Някои страни в Европа претърпяват по-тежка вълна на COVID-1 9 от тази през март, предизвести Брюксел. В изказване през вчерашния ден Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите разгласи, че в седем страни има тревожни трендове - прекалено много приети в болница пациенти с COVID-19, прекалено много тежко протичащи случаи измежду възрастното население и повишаваща се смъртност. Сред седемте страни е и България, а другите са Испания, Румъния, Хърватия, Унгария, Чехия и Малта. Още за България -.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР