До дни ще стане ясно дали ще има нови частични

...
До дни ще стане ясно дали ще има нови частични
Коментари Харесай

Готви се отстраняването на кмета на бургаското село Изворище

До дни ще стане ясно дали ще има нови частични избори в бургаското село Изворище. Възможно е Общинската изборна комисия да в профил новоизбрания властник на обитаемото място Халил Шабан от Движение за права и свободи. Причината е, че не е прекратил дяловете си в комерсиално сдружение в законовия период.

Това е станало ясно при инспекциите на Комисията за спор на ползи към Общинския съвет на Бургас, които прави на събитията на заявления, подадени от новоизбраните кметове. Халил Шабан е заявил, че има дялове във компания, която от години не прави комерсиална активност.

Въпреки това е бил задължен да съблюдава периода за съобщение и излизане от нея.

Вчера Общинската изборна комисия е заседавала и се чака до дни да се произнесе по проблема. Халил Шабан има три дни да отговори на ОИК.

"Предприели сме дейности по определяне на обстоятелства и условия, изпратихме писмо до Халил Шабан, в което желаеме мнение, той има тридневен период да ни отговори. В взаимозависимост от резултатите ще вземем решение дали ще прекратим пълномощията му, или ще откажем ", сподели пред Флагман.бг ръководителят на Общинската изборна комисия Елка Стоянова.

По-възможният вид обаче е да се стигне до отстраняването на кмета.

Казусът с Халил Шабан е единственият случай в Бургаска област, само че не и в страната. В няколко общини текат инспекции, а кметът на Ботевград ще бъде отхвърлен поради спора на ползи.

На локалния избор през октомври м.г. Халил Шабан се изправи против досегашния кмет - претендента на Българска социалистическа партия Тодор Тодоров. Шабан завоюва още на първи тур с голяма преднина пред съперника си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР