До дни ще се проведе телефонният разговор между премиерите на

...
До дни ще се проведе телефонният разговор между премиерите на
Коментари Харесай

Заев: До дни ще решим спора, очаквам щастлив край


До дни ще се организира телефонният диалог сред министър председателите на Македония и на Гърция. Сега работим за основаването на нужните условия за реализирането на този диалог.

Това сподели македонският министър-председател Зоран Заев в отговор на въпроса по кое време ще се състои диалогът с неговия сътрудник Алексис Ципрас? Заев отхвърли да разяснява изявлението на гръцкия външен министър Никос Кодзияс, който съобщи, че на масата за договаряния са останали три оферти: Република Северна Македония, Република Горна Македония и Република Нова Македония.

Процесът е към самия край и имам вяра, че той ще бъде благополучен и сполучлив...Да не избързваме с детайлностите. Работим върху основаването на условия за телефонен диалог. Става въпрос за дни. След като това стане жителите ще бъдат осведомени, в това число и за наличието му", акцентира македонският министър председател, представен от държавното радио в Скопие.

"Въпросът е доста сензитивен и ще бъдем деликатни. Искам тези дни да бъдат дни на сполучлив завършек на процеса.. когато всички детайлности бъдат контрактувани, незабавно ще ги споделя обществено. Положението е сензитивно и при нас, и в Гърция", разясни още Заев и добави, че най-после "гражданите ще се произнесат на референдум". / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР