До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще

...
До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще
Коментари Харесай

Разработват информационна платформа, която ще поддържа база данни за доброволци

До дни ще бъде създадена специфична осведомителна платформа, която ще поддържа база данни за записаните доброволци, които ще бъдат насочвани към действия в помощ на Националния действен щаб на локално равнище . Това оповестиха от Национално съдружие на общините в Република България /НСОРБ/, откакто през днешния ден на среща в Министерски съвет сред вицепремиера Томислав Дончев и ръководителя на НСОРБ Даниел Панов - кмет на община Велико Търново, е било разисквано взаимоотношението сред институциите в изискванията на изключително състояние.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". НСОРБ ще събере данните на записаните по общини искащи да се включат като доброволци.

Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматизирано от службите на Министерство на вътрешните работи за отбягване на опитите за корист от престъпно проявени лица.

Доброволците ще бъдат насочвани към подпомагане на институциите и общинските администрации в следните посоки - поддръжка за медицинските заведения; поддръжка за обществените служби и РЗИ; поддръжка за службите на реда и контролно-пропусквателен пункт в регионалните градове.

НСОРБ поддържа данни за контактните телефони за поръчка на храни и лекарства от възрастни, самотно живеещи и мъчно преносими лица по общини, която се обновява всекидневно и е налична през уеб страницата на НСОРБ и през уеб страницата на МТСП.

От сдружението напомнят, че през вчерашния ден министърът на опазването на здравето издаде заповед, която регламентира обмена на информация за карантинираните лица сред РЗИ и кметовете на общини.

На срещата са участвали още министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, здравният министър Кирил Ананиев, заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева, Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов, както и представители на БЧК и " Информационно обслужване " АД.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР