До дни ще бъде обявено името на българина, който получава

...
До дни ще бъде обявено името на българина, който получава
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Обявяваме първия българин със забрана за влизане в САЩ заради корупция

До дни ще бъде оповестено името на българина, който получава възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция. Това разгласи пред Нова телевизия американският дипломат Херо Мустафа. Тя разкри, че името към този момент е ясно и няма да бъде прикрито. А мярката за обявяване е част от желанието на Съединени американски щати България да увеличи върховенството на закона.
Има съответна наредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на Съединени американски щати да назове длъжностни лица, забъркани в корупционна активност. Месец, откакто споделих, че ще създадем това, ние фактически ще оповестим име. Причината е, че тъй като считам, че е значимо да работим дружно в битката с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го вършим. Това ще бъде единствено първото име, само че след това ще има и други, изясни тя.

Впоследствие не е изключено Съединени американски щати да постановат и закона " Магнитски ", уточни посланичката.

Името на българина, забъркан в корупция, ще бъде оповестено не от какъв да е, а от президента на Съединени американски щати.

Както е ясно у нас беше изпратена и Джесика Ким, която ще поучава Херо Мустафа по правните въпроси. Посланикът изясни, че двустранните връзки сред Съединени американски щати и България са поели по нова линия. Двете страни са набелязали три основни точки за съдействие -сигурност и защита, стопанска система търговия и енергетика и господство на закона.

България и Съединени американски щати ускориха партньорството си след срещата на Бойко Борисов и Доналд Тръмп във Вашингтон през ноември. След диалога сред тях последваха значими промени, включващи оказване на експертна помощ в разнообразни области.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР