До дни ще бъдат изнесени обобщени данни какви сигнали са

...
До дни ще бъдат изнесени обобщени данни какви сигнали са
Коментари Харесай

Прокуратурата ще изнесе данни за сигналите, подадени от служебния кабинет

До дни ще бъдат изнесени систематизирани данни какви сигнали са подадени до прокуратурата от служебното държавно управление, на какъв стадий са, кой работи по тях. Това сподели пред публицисти основният прокурор Иван Гешев.

„ Става въпрос за сигналите на служебното държавно управление, не на Народно събрание. През мен минаха повече от 50 сигнала от комисията на госпожа Мая Манолова. Те няма да бъдат разказани в тази статистика”, сподели Гешев. И изясни, че в прокуратурата са импортирани и доста сигнали против длъжностни лица от служебното държавно управление, както и от предходния кабинет.

Обвинител номер 1 добави, че не знае какъв отчет има в Национална следствена служба по отношение на активността на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. В сряда излезе информация, че има отчет, който го оневинява за вероятно осъществени финансови измами.

Гешев разяснява и метода, по който го охраняват. „ От през днешния ден съм с защита от НСО. Дали съм предпазен, или не - това не касае българските жители. Никой не ме е карал да ставам основен прокурор насила”, сподели още той.

По думите му няма прекосяване на хора от Бюрото по отбрана на очевидци към Национална следствена служба. Ставало въпрос единствено за няколко водачи.

Преди дни стана ясно, че Гешев се е изнесъл от държавната резиденция „ Бояна” предварително. „ Къде да живее основният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата”, сподели още той.

Той отхвърли да разяснява убийството пред стадион „ Георги Аспарухов”.

През идващите дни ще бъдат изнесени систематизирани данни какви сигнали са подадени до прокуратурата от служебното държавно управление, кой от обвинителите работи по тях и на какъв стадий са, сподели още Гешев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР