До дни се очаква във Враца да пристигнат първите 7

...
До дни се очаква във Враца да пристигнат първите 7
Коментари Харесай

До дни врачани ще се возят в нови автобуси

До дни се чака във Враца да дойдат първите 7 нови рейса, заяви през днешния ден по време на постоянното съвещание на общинския съвет кметът Калин Каменов. Другите 7 чисто нови дизелови рейса, с екологичен клас Евро 6 се чака да зарадват врачани през месец октомври.
„ Първата фаза от обновяването на градския превоз включва закупуването на 14 чисто нови рейса, с най-високия екологичен клас. През септември ще дойдат първите 7, а втората част ще са във Враца през октомври “, разяснява кметът и добави, че с новия преносим състав на „ Тролейбусен превоз “ ще бъдат обхванати обитаемоте места, кварталите „ Кулата “ и „ Бистрец “, ж.к. „ Сениче “ и ж.к. „ Металург “, както и регионът на „ Крайречен бул. “.
Автобусите ще бъдат доставени от компания „ ИСУБУС “ ООД, която завоюва оповестената социална поръчка, предлагайки най-ниска цена – 2 854 474 лв. без Данък добавена стойност. Превозните средства са 10-метрови, с климатична апаратура, вентилация, обособени места за инвалиди и дават отговор на всички европейски регламенти и наставления.
Втората част от обновяването на градския превоз на Враца е закупуването на 9 чисто нови тролейбуса и 13 чисто нови електробуса, като плануваните средства са в размер на 21 820 000 лв. без Данък добавена стойност и са обезпечени по Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020г.
Част от съпътстващите действия по модернизиране на градския превоз на Враца включват възобновяване на контактната мрежа, закупуване на система за електронно таксуване на пасажери, слагане на електронни табели за следене на трафика по спирките, консолидиране на система за видеонаблюдение, сервизен автомобил за обслужване на контактната мрежа и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР