До дни предстои Фондът на фондовете да сключи споразумение с

...
До дни предстои Фондът на фондовете да сключи споразумение с
Коментари Харесай

Министър Пулев: До дни предстои сключване на споразумение за 1,2 млрд. лв. за бизнеса

До дни следва Фондът на фондовете да подписа съглашение с Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ за нов, пресен запас от близо 1,2 милиарда лева, който би трябвало да стигне до българския бизнес.

Това заяви на среща с представителите на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Пред работодателските организации той разясни, че по новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 (ПКИП) с бюджет близо 3 милиарда лева, посредством съглашението ще се насочи запас от към 1,2 милиарда лева към Фонда на фондовете, с цел да стигне до българските бизнесмени и компании.

" 45% от бюджета е за дялови принадлежности, а оперативното съглашение сред министерството и Фонда на фондовете ще е реалност до дни ", акцентира Пулев.

Отделно, по новата стратегия „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ 2021-2027 (ПНИИДИТ) с бюджет малко над 2 милиарда лева, също е заделен запас от към 120 млн. лева за Фонда за софтуерен трансфер, който ще се концентрира върху стимулирането на родните компании.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР