До дни може да станат ясни датата и мястото на

...
До дни може да станат ясни датата и мястото на
Коментари Харесай

Д. Тръмп: Датата на срещата между САЩ и Северна Корея ще стане ясна до дни



До дни може да станат ясни датата и мястото на идната среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Това разгласи самият Тръм пред публицисти в Белия дом, както и назова " доста великодушно " изявлението на южнокорейския му сътрудник Мун Дже-ин, съгласно който Доналд Тръмп може да вземе Нобелова премия за мир, в случай че двете Кореи сключат мир.

" Смятам, че казаното от президента Мун е доста благо. Аз просто желая да бъде реализиран мир. Това е огромен проблем и мисля, че вървим към разрешаването му. Ще забележим! В момента организираме срещите и евентуално до дни ще съобщим мястото и датата ", уточни Доналд Тръмп, който наскоро подмятна концепцията срещата, която се чака да бъде в края на май или началото на юни -  да бъде извършена в демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея.

Американският президент съобщи и че по-късно този месец може да отиде в Ерусалим, където Съединените щати ще реалокират посолството си. Това решение на Тръмп -  да признае Ерусалим за столица на Израел и да реалокира американското посолство от Тел Авив там - обтегна връзките му с арабските съдружници на Съединените щати. Но и укрепи връзката му с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, означи Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР