До дни, до седмица, очаквайте новини по случая с катастрофата

...
До дни, до седмица, очаквайте новини по случая с катастрофата
Коментари Харесай

Адвокатът на семейството, загубило бебето си при касапницата с Местан: Скоро очаквайте...

До дни, до седмица, очаквайте вести по случая с злополуката край Загорско”. Това разгласи за 24rodopi.com юристът на фамилията, което загуби бебето си при тежкия пътен случай Николай Димитров.

Все още не са подготвени автотехническата и съдебномедицинската експертизи. Втората се чака да даде елементи за следствието по отношение на получените контузии на останалите потърпевши при злополуката.

Припомняме, че случаят стана на 14 април на пътя Кърджали-„ Маказа”, на разклона за село Загорско. Автомобилите на Лютви Местан и семейство от Кирковско се сблъскаха, а при произшествието почина 6-месечно бебе. Майката, бащата и другото им дете бяха настанени в болница с разнообразни контузии. Политикът бе арестуван за 24 часа за причиняване на гибел по несъобразителност. Той бе освободен против парична гаранция от 10 000 лв..

След две седмици безмълвие по случая, Местан разгласи на конференция пред медиите, че „ няма да поема непознат грях върху себе си”. Според него, виновността за злополуката е на водача в другия автомобил-бащата на починалото дете. Политикът уточни, че е спрял на знак „ Стоп”, потеглил е, и тогава е бил връхлетян от лекия автомобил „ БМВ” на фамилията, който се движил в лявата лента и се блъснал в дясната страна на автомобила, ръководен от Местан.

Според юриста на фамилията, политикът не се е убедил, че никой не се движи по пътя.

„ Видимостта от знака е към 150-170 метра и не може да не бъде видян автомобил”, сподели за 24rodopi.com юрист Николай Димитров. По думите му, колата на клиента му се е движила с към 90 км в час.

Юристът още веднъж уточни, че чака прокуратурата да преквалифицира обвиняването против Лютви Местан в по-тежка форма поради пострадванията на останалите от фамилията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР