До днес в община Свищов бяха наложени едни от най-строгите

...
До днес в община Свищов бяха наложени едни от най-строгите
Коментари Харесай

Кметът на Свищов със странно обръщение заради COVID-19

До през днешния ден в община Свищов бяха наложени едни от най-строгите ограничения за битка против ковид.

Кметът на Свищов Генчо Генчев анулира по-строгите ограничения и се обърна към хората:

От през днешния ден падат рестриктивните мерки подхванати от мен и Кризисния щаб към общината и остават в действие всички законови разпореждания, написани в заповедта на министъра на опазването на здравето.

Търговските обекти на територията на община Свищов, като се изключи съответно упоменатите в министерската заповед, могат да възстановят активността си.

Благодаря на всички, че съумяха да устоят този къс интервал на всеобща карантина чиято единствена цел беше да не допуснем болест в нашата община.

Със страдание регистрирам, че превантивните ограничения взети от мен и Кризисния щаб не бяха вярно разбрани. Оказва се, че инстинкта ни за самозапазване е по-силен от публичната ни отговорност като нация. Разбира се, че препитанието на популацията е значим миг за съществуването на всеки един от нас, само че в обстановка на изключително състояние постоянно има ограничения, загуби и неприятни последици.

Силно се надявам следствията да не се мерят в човешки животи. С рухването на всяка една възбрана, в това число и актуалната, а точно да не работят комерсиалните обекти (т.е. да възстановят своята дейност), се покачва рискът това да се случи.

Затова още веднъж желая да заявя, че без значение от наредбите и заповедите, които се постановат от локалната или националната власт, отговорността за опазването на здравето и живота ни е обща.

Нека притежателите на търговски обекти, които ще отворят порти, да подхващат всички нужни ограничения за стерилизация на работните места и да наложат специфичен режим на работа с клиентите. Гражданите на собствен ред да заобикалят безцелните разходки и ходенето до магазин, в случай че не е в последна нужда.

Опасността от болест не е отминала. Извънредното състояние не е завършило. Министерската заповед е в безспорна мощ. Органите на реда ще продължат да реализират надзор върху осъществяването ѝ.

За прощален път ви приканвам за отговорност и схващане!

Опасността е към всеки един от нас.

Останете си у дома!

Генчо Генчев, кмет на Община Свищов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР