До днес смятах, че съм по-добра в сноуборда“, обяви шокирана

...
До днес смятах, че съм по-добра в сноуборда“, обяви шокирана
Коментари Харесай

Сноубордистка ликува в супергигантския слалом

„ До през днешния ден смятах, че съм по-добра в сноуборда “, разгласи шокирана Естер Ледецка, която стана най-сензационната шампионка в алпийските ски.
22-годишната чехкиня ликува с купата в супергигантския слалом на олимпийските игри в Пьонгчанг.

Родената в Прага спортистка изпревари единствено със стотна фаворитката Анна Фенингер-Файт, която бе финиширала и към този момент приемаше поздравления за първото място.
„ Вероятно бях единствената сноубордистка по трасето, останалите не рискуваха изключително, а аз карах на ръба и се стараех да бъда колкото се може по-бърза – призна Ледецка. – В потрес съм. Гледах таблото и си мислех, че е някаква неточност. Казвах си: „ Ей в този момент ще трансформират класирането. Естествено, че съм мечтала за купа, само че не толкоз скоро. “

Естер ще започва и в сноуборда на игрите, а в края на януари завоюва паралелния слалом от международната купа в Банско.
Шампионката показва и възприятие за комизъм, като на конференцията се появи с маска за ски. „ Не съм се гримирала, не чаках да се кача на подиума – съобщи тя. – Затова маската е моят грим. “

И разкри, че по време на супер-Г е карала със ски назаем от новата олимпийска шампионка в гигантския слалом Микаела Шифрин (САЩ).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР