„До днес имаме 12 неприсъствени дни заради грипните вируси. С

...
„До днес имаме 12 неприсъствени дни заради грипните вируси. С
Коментари Харесай

Вълчев: Не обмисляме отлагане на изпитите

„ До през днешния ден имаме 12 неприсъствени дни поради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във разновидността, в който няма да е задоволително образователното време за пълноценно асимилиране на материала. По всяка една дисциплинираност имаме 60% преподаване на нови познания и 40% затвърдяване на знания”, министърът на образованието Красимир Вълчев.
„ Това, което вършим с отдалечената форма на образование, е да минимизираме загубите. Да използваме това време за извършения и затвърждаване на материала. Оптимистично съм надъхан, защото ми рапортуват, че над 90% от учебните заведения още от понеделник ще започват с разнообразни форми на отдалечено образование. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задания и самоподготовка. Надяваме се до вторник-сряда да обхванем съвсем всички деца”, изясни той.
„ Всички учебни заведения вършат организация на работата. Не обмисляме отсрочване на изпитите. Мисля, че те са най-малкият ни проблем. Най-скорошното ни решение, което би трябвало да вземем, е за пролетната почивка. Вървим по-скоро до ограничението й до почивните дни към Великден”, сподели още Вълчев.
„ Няма да се пишат отсъствия от първите дни. За нас остава предизвикателство образованието на тези деца, които са от фамилии, в които липсва отношение към образованието. Трудно би било отдалеченото образование на най-малките възпитаници без присъединяване на родителите. Те би трябвало да бъдат в електронна връзка с учителите, с цел да могат посредством тях тя да разпореждат задания на децата”, изясни министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР