До десетина дни ще стане ясно каква е степента на

...
До десетина дни ще стане ясно каква е степента на
Коментари Харесай

Българин от Южна Африка: Нямаме сведения колко от заразените са с Омикрон

До десетина дни ще стане ясно каква е степента на успеваемост на съществуващите ваксини против новия вид на COVID-19. В Република Южна Африка, където първо беше засечен Омикрон, започнаха проби за въздействието му върху изцяло ваксинирани или преболедували. Повече за обстановката там в ефира на разяснява Александър Васев, който живее в Република Южна Африка.

Броени часове откакто някои европейски страни постановиха рестрикции на пътуването към и от Южна Африка на високо политическо равнище реакцията беше, че това е тип наказване към медиците, които са си свършили добре работата и са разпознали този нов вид.

Местните поданици са доста обезпокоени от обстановката, изключително обвързваните с туристическия бранш, изясни юрист Александър Васев.

Президентът на републиката Сирил Рамафоза се разгласи против рестрикциите и не увеличи равнището на локални ограничавания, които се постановат в Южна Африка от началото на пандемията, добави той.

По думите му, за момента няма сведения какъв брой от инфектираните в страната са с новия вид, нито какъв брой от умрелите са били носители на вируса.

Той обаче означи, че се следи напредък на случаите. " Миналата седмица бяха към 500 дневно, в този момент са към 2300 ", сподели още Васев.

Около 24% от популацията е имунизирано, уточни той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР