До часове трябва да стане ясно дали учениците остават в

...
До часове трябва да стане ясно дали учениците остават в
Коментари Харесай

Директори искат централно решение за затваряне на училищата

До часове би трябвало да стане ясно дали учениците остават в класните стаи в учебните заведения след апела на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил към онлайн образование да преминат и учениците от 5-ти до 7-ми клас.

Досега просветителното министерство се пробва да избегне централизирани ограничения и спешните щабове по места вземат решение, по кое време и за какъв брой време да се минава в онлайн образование в съответната община или област.

Директори са безапелационни, че избират решенията за затваряне на учебните заведения да идват от централно равнище, а не локално.

„ Смятам, че виновните решения би трябвало да се вземат от хора на виновни позиции. Ние каквото успяхме да създадем, го направихме”, разяснява пред Нова телевизия Венелина Николова.



Образователното министерство избра локален метод за затварянето на образователните заведения и това да става през регионалните щабове. Директорите ще имат право да вкарват отдалечена форма на образование при огромен брой отсъстващи възпитаници или при предпочитание на родители и учители.

От всички 64 учебни заведения, избрали краткотрайно прекосяване към отдалечена форма, единствено 11 са я въвели за всички възпитаници. Останалите 53 са поискали онлайн да се образоват единствено избрани класове. Все още не е ясно дали седмокласниците се връщат на учебно заведение. Те и техните родители са измежду най-притеснените да изоставен класните стаи за сметка на онлайн образование, тъй като в края на образователната година им предстоят изпити за влизане в гимназия. Част от учебните заведения у нас взеха решение да не чакат решението на здравните управляващи и сами да удължат онлайн уроците за гимназистите си. А някои вкараха отдалечена форма и за по-малките от прогимназиалния стадий.

„ От през днешния ден до 27-ми всички възпитаници от 5-ти до 12-ти клас ще се образоват в електронна среда от разстояние. В учебно заведение остават единствено учениците от първи до четвърти клас”, изясни Венелина Николова, шеф на 125 СОУ „ Проф. Боян Пенев”.

Учениците от начален стадий би трябвало да бъдат арестувани в учебно заведение оптимално дълго. Ръководството обаче е готово при усложняване на епидемиологичната обстановка да остави у дома и най-малките възпитаници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР