До час ще е ясно кой е наследникът на Валери

...
До час ще е ясно кой е наследникът на Валери
Коментари Харесай

Коя е новото вице Марияна Николова - вижте тук

До час ще е ясно кой е наследникът на Валери Симеонов Кворум има - чакаме тежката дума на Волен Сидеров

Красимир Каракачанов предложи Марияна Николова да заеме поста на Валери Симеонов като нов вицепремиер. Досега тя бе шеф на кабинета на водача на НФСБ.

Коя е Марияна Николова?

Марияна Николова е родяне през 1975 година. Тя е юрист по специалност, вписана е в Софийската адвокатска гилдия. Била е и държавен чиновник - заемала е разнообразни експертни длъжности в администрацията.

Владее британски и френски език.

Николова е приключила е и Публична администрация и административни практики в СУ „ Свети Климент Охридски “, а също и Право на Европейски Съюз.

Има редица образования и специализации в страни-членки на Европейски Съюз включително EIPA- Европейски институт по обществена администрация, Холандия; “HAUS ” финландски институт за обществен мeниджмънт; Европейска академия за налози, стопанска система и право, Германия, а също във Франция, Австрия и Англия.

Има забележителен принос в създаването на настоящата нормативна уредба в областта на държавната работа на Република България. Заема разнообразни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната промяна.

Заемала е управителни длъжности, в това число шеф на дирекция „ Правно-нормативни действия “ в Министерство на земеделието и храните.

Работила е и в Държавна организация за метеорологичен и механически контрол. Преподавала е по практическо нормотворчество и в Института по обществена администрация към Министерски съвет.

В интервала 2015-2017 година е началник на отдел Договорно-правен и правна отбрана в НЕК. Работила е и като юрист в " Топлофикация-София ".

От май 2017 година е шеф на политическия кабинет на заместник-министър ръководителя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР