До броени дни ще стане ясно кои проекти по процедурата

...
До броени дни ще стане ясно кои проекти по процедурата
Коментари Харесай

236 бизнес проекта от Русенско кандидатстват за финансиране за киберсигурност

До броени дни ще стане ясно кои планове по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност са утвърдени

236 плана са подадени от бизнеса в русенско по втората процедура от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) по линия на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР). Те са в областта на ИКТ решенията и киберсигурността, като тяхната обща стойност възлиза на 4 507 199 лв..

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф на Русе Анатоли Станев и екипа на МИР. Броят на подадените планови оферти е близо два пъти по-голям по отношение на миналата процедура за технологичнамодернизация. Припомняме, че по нея районът бе измежду най-добре представителите се в страната, като на процедура всеки трети план беше утвърден за финансова поддръжка.

От 134 кандидатствали, 49 ще получат финансиране, което е в размер на малко над 13 милиона лв.. Според Станев това се дължи най-много на новаторския модел на държание на министерството, който бе прибавен от министър Пулев. Той дружно с регионалните шефове в страната провежда мобилни приемни, на които бяха показани опциите пред бизнеса от съответния района по Плана за възобновяване и европрограмите по линия на МИР„ Ролята на специалистите в администрациите е освен да бъдат в кабинетите си и да работят по настоящи преписки, а да бъдат на терен, да вземат решение действителни проблеми, които вълнуват жителите. Служебният кабинет потвърди, че това е изцяло допустимо и е въпрос на първо място на добра организация “, съобщи Станев.

Станев регистрира и обстоятелството, че от Министерството на нововъведенията и растежа са обърнали внимание и на компаниите в по-малките обитаеми места. Например две ферми от Бяла ще получат близо половин милион лв. за закупване на ново съоръжение в границите на процедурата за технологичнамодернизация. Подобни вложения се чака доста да покачат конкурентоспособността и да подобрят бизнес климата в района и страната. „ Тези финансови средства са от изключителна изгода за цялата стопанска система, изключително на фона на световните провокации, пред които сме изправени “, сподели Станев.

До броени дни се чака да стане ясно кои планове по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност ще бъдат утвърдени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР