До Бъдни вечер остават по-малко от 20 дни. Това е

...
До Бъдни вечер остават по-малко от 20 дни. Това е
Коментари Харесай

5 неща, които задължително слагаме на трапезата за Бъдни вечер, но не всеки знае символиката им

До Бъдни вечер остават по-малко от 20 дни. Това е един от най-светлите, топли и уютни празници, които имаме опцията да прекараме с най-близките си хора.

На този ден има доста символика и е добре да сте осведомени с нея, тъй че да можете да предавате традициите на идващите генерации.

Броят на ястията, които се сервират на трапезата на този ден, не е инцидентен. Всеки предмет или всяко ядене, които поставите върху софрата, носят заряд и предопределят годината.

Какво би трябвало да знаем за символиките, свързани с Бъдни вечер?

В предишното на трапезата се поднасяли 9 ястия – тъкмо толкоз, колкото трае бременността на дамата. Разбира се, можете да сложите повече или по-малко, само че те наложително би трябвало да са нечетен брой.
Ето каква е символиката на едни от най-важните храни, поднесени на софрата:
1. Лук;

Люспите на този зарзават са знак на благосъстояние и броят на парцелите, с които членовете в фамилията ще се снабдят. Колкото повече люспи има лукът, толкоз по-богата ще е годината.

2. Тиквени или слънчогледови семки;

Те се поставят на трапезата за изобилие. Ако човек желае годината да е богата и плодородна, не трябва да не помни купичката със семки, с която да добави трапезата.

3. Чесън;

Този зарзават е неизменима част от трапезата на Бъдни вечер. Прието е, че чесънът има способността да гони злите духове и да защищава фамилиите от зли сили.
Трик, с който постната питка за Бъдни вечер ще е хем вкусна, хем пухкава
Абсолютно сигурни сме, че рецептата, която ще споделим с вас, ще откри място в бележника на всяка стопанка. Крайният резултат е повече о...

4. Мед;

Този артикул се поставя, с цел да е сладостен животът на хората в фамилията. В някои краища на страната медът има друга символика. Счита се, че присъствайки на масата, той ще способства за това всеки от фамилията да е трудолюбив и неотклонен като пчеличките.

5. Орехи.

От положението на орехите се подразбира каква ще е идната година. Ако орехите са изгнили и костеливи от вътрешната страна, това значи, че годината няма да е доста добра. Ако обаче са здрави и цели ядки, ще е плодородна, здрава и сполучлива.

Спазвайте и почитайте традициите. Помнете ги и ги предавайте от потомство на потомство!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР