До 90 км/ч. стигнаха поривите на вятъра в Монтанско вчера.

...
До 90 км/ч. стигнаха поривите на вятъра в Монтанско вчера.
Коментари Харесай

В окото на бурята! Рибар бедства в язовир Огоста в Монтана

До 90 км/ч. стигнаха поривите напразно в Монтанско през вчерашния ден. Спасяваха мъж, бедстващ в язовир Огоста по време на бурята. Нанесени са и доста материални вреди, а хиляди останаха без ток.
Спасителната акция провели през вчерашния ден чиновниците на Гражданска отбрана. Силните пориви напразно завлекли във вътрешността в язовира лодката на мъж от района. Той бил влезнал за риба, само че тогава се извила стихията. Вятърът е направил лодката му неуправляема. Мъжът съумял да подаде сигнал за ситуацията, в което изпаднал, и чиновниците неотложно организирали акция по спасяването му
В следобедните часове част от изолацията на фасадата на Финансово- стопанската професионална гимназия в Монтана е паднала от мощния вятър. Парчета изолираност са се разхвърчали из целия двор на учебното заведение. Счупена е и една от охранителните камери на школото.
„ Във връзка със мощния вятър през вчерашния ден следобяд се усложни пожарната конюнктура. Реагирахме на 39 сигнала, 25 от които за пожари, другите бяха за паднали дървета, билбордове, табели, изолации ”, съобщи комисар Венцислав Райков, шеф на пожарната в Монтана.
Стихията остави десетки семейства в цялата област без ток. По думите на комисар Райков не е имало цели обитаеми места без електрозахранване, а единствено обособени клиенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР