До 90 хил. лв. могат да получат работодатели за проекти

...
До 90 хил. лв. могат да получат работодатели за проекти
Коментари Харесай

До 90 хил. лв. ще получат работодатели за проекти за заетост на хора с увреждания

До 90 хиляди лева могат да получат работодатели за планове със стопанска устременост, които целят стимулирането на заетостта на хора с трайни увреждания в профилирана работна среда, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.

Проектните оферти се финансират от Агенцията за хората с увреждания за откриване и съоръжение на нови или пригаждане на настоящи работни места за назначените хора с трайни увреждания. За средствата могат да аплайват профилираните предприятия и кооперации на хората с увреждания. Крайният период за подаване на документи е 20 юни.

Агенцията ще финансира с до 20 хиляди лева и планове на хора с увреждания за пускане или развиване на независим бизнес. Средствата могат да бъдат употребявани за капиталови разноски, основаване на ново дружество, строително-ремонтни работи, съоръжение на работни места, образование на притежателя на предприятието, както и за покриване на най-малък стартов капитал. Нужно е претендентите да са с 50% и над 50% понижена работоспособност и да не вземат участие като притежатели или съдружници в друга компания. Проектните оферти би трябвало да бъдат изпратени не по-късно от 19 юни.

В края на април бе обявено, че организацията ще финансира общо 21 плана за рехабилитация и интеграция на хората с увреждания, на обща стойност 270 хиляди лева, съобщи Българска телеграфна агенция. По плановете ще бъдат осъществени действия в четири съставния елемент, свързани с образования, придобиване на умения за независим живот, рехабилитация, арт терапия, запознаване с културното завещание, присъединяване в панаири, търговски изложби, спортни надпревари, концерти и др.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР