До 8 юни тази година Държавна агенция „Безопасност на движението

...
До 8 юни тази година Държавна агенция „Безопасност на движението
Коментари Харесай

С над 2 млн. лева подобряват безопасността на движение по републиканските пътища

До 8 юни тази година Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ може да кандидатства за финансиране в размер на близо 2,1 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 за възстановяване сигурността на придвижване по републиканските пътища. Това плануват Насоките за кандидатстване по процедура „ Пътна безопасност” – част от предпочитана ос „ Регионална пътна инфраструктура “ на оперативната стратегия. Агенция „ Пътна инфраструктура “ може да взе участие като позволен сътрудник в осъществяването на плановите действия.

С безплатни средства ще могат да се извършват ограничения за възстановяване на сигурността и известността на пътищата като въвеждане на интелигентни транспортни системи, новаторски решения за повишение на пътната сигурност на прави от национално и районно значение, финансирани по оперативната стратегия в този и предходния програмен интервал.

Съоръженията ще бъдат ситуирани в сериозни точки, избрани на база на спомагателни разбори за приоритизиране на обектите въз основа на данни за пътнотранспортни катастрофи, транспортно натоварване, характерни климатични условия и други Включените в плана действия следва да бъдат избрани на база на създаден от страна на бенефициента разбор на потребностите от финансиране на действия за възстановяване на сигурността на придвижване по пътищата и установяване на ограничения за определените пътни прави, финансирани по стратегиите „ Региони в напредък “ 2014-2020 година или по програмата „ Регионално развиване “ 2007-2013 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР