До 8 октомври в Зала 4 на партерния етаж в

...
До 8 октомври в Зала 4 на партерния етаж в
Коментари Харесай

Изложба в НДК пренася посетителите в бъдещето

До 8 октомври в Зала 4 на партерния етаж в НДК ще бъде отворена за гости интерактивната галерия „ История за & ”, която посредством силата на сетивата потапя публиката в цифрова интерпретация на живота, където фантазиите срещат действителността.
 
Мултимедийното и сетивно прекарване включва разходка по тревата, среща с аватара на маестро Максим Ешкенази, ексцентрична галерия с фантастичните илюстрации на Текла Алексиева, игра със светлините и сенките на Капка Кънева и още доста непредвидени обстановки. Изложбата придвижва посетителите в бъдещето, само че нейният роман е въодушевен от действителни български истории за оптимизъм и смели фантазии.



Изложбата се осъществя от Фондация „ Америка за България ”, дружно с новаторските архитекти от архитектурно студио „ Ателие 3 ” и MP-STUDIO - основателите на Фестивала на светлините LUNAR, чиито зрелищни произведения върху софийските здания и площади обичайно събират стотици хиляди гости, и креативната организация guts and brains DDB.
 



„ Тази история е за съюза „ и ” (&) - една история за хора и организации, които работят дружно. Разказ за едно 15-годишно взаимно странствуване и партньорство към фантазията за по-добър живот ”, споделя Нанси Шилър, президентът на Фондация „ Америка за България ”. С изложбата Фондацията отбелязва 15-ата си годишнина и триумфите на организациите и плановете, подкрепени от „ Америка за България “ през годините.



Концептуалната и креативна реализация на мултимедийното и сетивно прекарване е поверено на MP-STUDIO, които българската аудитория познава от все по-популярния и зрелищен фестивал за светлинно изкуство LUNAR и на архитектурно студио „ Ателие 3 ”, осъществили обновлението на експозицията „ Врачански съкровища ” в Регионален исторически музей-Враца и редица други сетивни експозиции на културното ни завещание, както и на креативната организация „ guts and brains DDB ”.

Участници в прекарването са творбите на художниците Текла Алексиева и Капка Кънева, облиците и гласовете на маестро Максим Ешкенази, актьорите Веселин Ранков, Чък Браун, Кристина Верославова и Кейт Никълс.



Достъпът до изложбата е свободен. Входът за сетивното прекарване е на всеки 20 минути - времето, за което 15 гости могат да минават през интерактивната галерия в четири поредно свързани пространства на Зала 4.

Снимки: Орлин Огнянов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР