До 8 февруари жителите на район "Нови Искър" могат да

...
До 8 февруари жителите на район "Нови Искър" могат да
Коментари Харесай

Столична община срещу мръсния въздух: Раздават пелетни печки в Нови Искър

До 8 февруари жителите на регион "Нови Искър " могат да аплайват за приемане на пелетни печки по план на Столична община.

Инициативата е пилотна и се осъществя като част от Програмата за усъвършенстване качеството на атмосферния въздух на Столична община до 2020 година В рамките на плана се планува безплатна замяна на 30 броя остарели домашен горивни съоръжения на твърдо гориво (дърва и въглища) с нови пелетни печки и обезпечаване на нужното количество пелети за един отоплителен сезон. За приемане на екологична печка могат да аплайват всички поданици от региона, като подборът на претендентите ще се извърши въз основата на авансово създадени и утвърдени от непрекъснатата Комисия по Околна среда в СОС критерии за класиране. Акцент в подбора ще бъде подложен върху обществените критерии: семейства с деца с увреждания, самотни майки, хора с ТЕЛК и други

Изборът на регион за замяна на горивните съоръжения е обвързван с най-големия брой дребни обитаеми места в границите на "Нови Искър ". През първите три години администрацията на региона ще удостоверява, че отоплителните уреди се употребяват само с пелети.

На 16 януари 2018 година от 19:00 часа в ритуалната зала на районната администрация в гр. Нови Искър ще се организира осведомителна среща за жители, на която ще бъдат показани детайлности за смисъла на самия план, както и ще бъдат указвани практични насоки за попълване на заявката за кандидатстване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР