До 8 000 лева за преустройство на автомобили за хора

...
До 8 000 лева за преустройство на автомобили за хора
Коментари Харесай

До 8 000 лева за преустройство на автомобили за хора с увреждания

До 8 000 лв. за преустрояване на коли за хора с трайни увреждания ще отпуска Министерството на труда и обществената политика.

Стартирането на плана стартира от през днешния ден до 12 май.

Кандидатите, които все още нямат добита дееспособност за ръководство на МПС, ще получат и финансиране за курс за шофьорска брошура. Право да аплайват по програмата имат хора с трайни увреждания с потвърден с решение на органите на здравната експертиза недостиг на долни и/или горни крака, които имат документ, че са физически годни да бъдат водачи.

Също по този начин ще се даде опция на претендентите, да създадат жилищната си среда налична за хора с увреждани я. По него ще се отпускат сред 10 000 и 100 000 лв., планувани за строително-монтажни работи, които целят построяването на рампи, подземни платформи и асансьори.

По съставен елемент " Достъпна жилищна среда " могат да аплайват притежателите на самостоятелни жилищни здания , които са с трайно увреждане, придвижват се с инвалидна количка или в чието семейство има такова лице.

Проектни оферти могат да подават и сдружения на притежателите в етажната благосъстоятелност в жилищни здания, в които има човек с трайно увреждане, който се придвижва с инвалидна количка или в чието семейство има такова лице.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР