До 6000 военни, до 1200 единици сухопътна техника и до

...
До 6000 военни, до 1200 единици сухопътна техника и до
Коментари Харесай

6000 военни и 1200 машини идват на учение в България

До 6000 военни, до 1200 единици сухопътна техника и до 80 бойни самолета ще се включат в най-мащабното обучение на НАТО, в което присъединяване ще вземе и България. 

Многонационалното обучение с висока видимост „ Saber Guardian 2017 ” ще се организира на териториите на България, Румъния и Унгария. 

В сряда държавното управление даде позволение за прекосяването през територията на страната ни на техника от съюзнически и непознати въоръжени поради учението. 

То включва поредност от учения с присъединяване на сили и средства от страни членки и сътрудници на НАТО. Като част от него в интервала 23 юни – 28 юли 2017 година в България ще се проведат серия от учения с присъединяване на военнослужещи, щабове и военни формирования на България, Съединени американски щати, Грузия, Украйна, Словения, Румъния, Сърбия, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Република Македония, Канада, Италия и Португалия. От държавната пресслужба прецизират, че става въпрос за общо до 6000 души, до 1200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 80 въздухоплавателни средства.

Многонационалното обучение „ Saber Guardian 2017 ” се организира в осъществяване на междуправителственото българо-американско съглашение за съдействие в региона на защитата и на Плана за подготовка на Щаба на защитата, Българската войска и структурите на директно послушание на министъра на защитата през 2017 година

Общото обмисляне се прави под управлението на командващия на Сухопътните войски на Силите на Съединени американски щати в Европа взаимно със страните домакини на учението. Ръководството и контролът на всички многонационални учения, провеждани като свързани с учението с висока видимост „ Saber Guardian 2017 ”, се реализират от многонационална конструкция, която е ситуирана в региона на взаимните българо-американски уреди на образователен полигон „ Ново село ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР