До 6 години затвор заплашва френско семейство, заловено с 40

...
До 6 години затвор заплашва френско семейство, заловено с 40
Коментари Харесай

Французи откраднали 40 кг пясък от о. Сардиния. Грози ги затвор.

До 6 години затвор заплашва френско семейство, хванато с 40 кг пясък от Сардиния в багажника на колата им. Пясъкът на о. Сардиния е бял и извънредно необичаен. Приема се като национално благосъстояние и е строго неразрешено да се изнася от острова. От години локалните поданици се оплакват от кражбата на национални активи от туристите – в това число пясък.
Полицията разкрила скъпият пясък от плажа Чиа, южната част на Сардиния, в 14 пластмасови бутилки. Семейството трябвало да се качи на ферибот от Порто Торес за Тулон, Франция. Двойката твърди, че желала да го отнесе у дома като „ сувенир “ и не предполагала, че това е закононарушение, оповестява Би Би Си.
В момента френското семейство може да получи сред 1 и 6 години затвор за кражбата на пясъка от публичен плаж. Според закон, признат през 2017 година, продажбата на пясък, камъчета и миди е противозаконна и нормално се санкционира със солени санкции до 3 000 евро.
Причина за строгото законодателство е и изгубването на различен неповторима забележителност - известният розов плаж на остров Будели. През 1994 година управляващите не разрешиха достъпа до него, тъй като всяка година от там изчезват по няколко тона скъп пясък. Туристите, главно европейци, само че и италианци, го бутилират, след което го оферират за продажба онлайн, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР