До 50% отказ от резервации заради паниката от замърсяването на

...
До 50% отказ от резервации заради паниката от замърсяването на
Коментари Харесай

До 50% отказ от резервации заради паниката от замърсяването на Черно море 



До 50% отвод от резервации поради суматохата от замърсяването на Черно море
С близо 50% са намелели резервациите в част от хотелите в курорта „ Слънчев бряг “. Причината е слуховете от последните седмици за замърсяването на водите на Черно море след гърмежа на язовира „ Нова Каховка “ в Украйна. Поради тази причина курортът към момента извънредно запустял през втората половина на юни, която към този момент може да се смята за разгара на сезона.

„ Спрямо пандемичните резервации сме на 50% надолу. Оправданието на канселиращите е „ то морето е мръсно “. Това е смешно. Морето не мръсно, аз да пия вода от него, с цел да ви покажа, че не е мръсно “, споделя пред „ Bulgaria ON AIR “ хотелиерът Румен Мончев.

Повечето от отказаните резервации са от страна на български туристи, които очевидно се въздействат от слуховете за замърсяване.


Хотелиерите въпреки всичко се надяват, че сезонът ще бъде мощен през месеци юли и август, само че терзанията им са свързани с това, че летният туризъм няма по какъв начин да се изхрани единствено с два дейни месеца работа.

В същото време от Министерството на околната среда и водите /MОСВ/ за следващ път обявиха, че няма нови данни за замърсяване в българската акватория на Черно море. Те допълват, че към днешна дата сателитните наблюдения и моделирането на водните течения до този миг не дават мотив за терзание.

Травел нюз

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР