До 50 милиона тона зърно от Украйна и Русия ще

...
До 50 милиона тона зърно от Украйна и Русия ще
Коментари Харесай

50 млн. тона зърно може да достигнат до световните пазари до края на годината

До 50 милиона тона зърно от Украйна и Русия ще могат да доближат международните пазари до края на годината посредством Съвместния координационен център в Истанбул, съобщи турският президентски представител, Ибрахим Калън, в изявление за Блумбърг.

По думите на Калън доставките може да стартират до две седмици и въпреки че съглашението е подписано за период от четири месеца, продължителността му би могла да бъде удължена, заяви Българска телеграфна агенция.

Според изчисленията, показани от представителя, сред 40 и 50 тона зърно, от които 20-25 млн. тона, съхранявани на склад в Украйна, и 25-30 млн. тона в Русия, може да бъдат превозени до края на годината.

"Нашето очакване е всички страни да останат изцяло обвързани с изискванията на съглашението. До две седмици чакаме да потеглят първите кораби. Това е обвързвано ненапълно с готовността на страните ", сподели Калън.

С посредничеството на Турция и Организация на обединените нации Киев и Москва подписаха на 22 юли съглашение в Истанбул за обновяване на доставките на зърно през Черно море, което ще облекчи интернационалната продоволствена рецесия. Сделката планува установяването на взаимен координационен център в Истанбул, който ще прави инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще подсигурява сигурността на маршрутите.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР