До 50 мил. лева ще бъдат дадени за повишение на

...
До 50 мил. лева ще бъдат дадени за повишение на
Коментари Харесай

До 50 мил. лева за по-високи заплати на акушерки, медицински сестри и фелдшери

До 50 благ. лв. ще бъдат дадени за покачване на заплатите на експертите по здравни грижи /медицински сестри, акушерки и други специалисти/. Това оповестиха министър председателят Бойко Борисов и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев при започване на днешното държавно съвещание. Премиерът посочи, че нарастването е въз основата на това, че във всяка една сфера българската стопанска система се развива добре.

" Икономиката се развива, пораства и въз основата на това можем да си позволим да приемем плана за спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването. Това са към 50 млн. лева за повишение заплатите на медицинските сестри ", съобщи министър председателят.

Здравният министър Кирил Ананиев осведоми, че началните заплати, планувани по Колективен трудов контракт, ще станат 950 лева за експертите по здравни грижи.

Министър-председателят посочи, че контролът за това би трябвало да се увеличи и на фиша да бъде категорично записано, че това е минималната заплата.

До решението на Министерския съвет се стига и след серия от митинги, както на медицински сестри, по този начин и на експерти по здравни грижи - асистенти, кинезитерапевти, фелдшери и така нататък

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР