До 5 ноември 2018 г. (понеделник) Министерството на туризма ще

...
До 5 ноември 2018 г. (понеделник) Министерството на туризма ще
Коментари Харесай

До 5 ноември ще може да се кандидатства за Третите годишни награди в туризма

До 5 ноември 2018 година (понеделник) Министерството на туризма ще приема кандидатури за Годишните награди в туризма. Кандидатстването се прави през онлайн платформа www.tourismawards.bg, където са разказани всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците. Министерство на туризма измества датата по молба на общини и организации, които да имат време да приготвят своите кандидатури.

Кандидатурите за премиите се подават в професионални и журналистически категории, като има и обособена група за общини. Общините могат да се състезават за статуетки в категориите за планински, морски, СПА и културно-исторически туризъм. Представителите на медиите имат опция да мерят сили за материали на тематика туризъм в печатни медии, онлайн медии, интернет блог, радио и телевизия. В художествените категории за присъединяване в състезанието има право да кандидатства по един представител от медия в една категория.

След приключване на крайния период претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира гласуването. Важно изискване е, че всеки участник може да се включи в конкуренцията с едно свое предложение в границите на една категория.

Чрез онлайн избор ще се избират спечелилите във всяка категория. Всеки може да гласоподава еднократно за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), само че може да се поддържа претендент от всяка категория. Експертите ще наблюдават деликатно да не се позволява манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят отрицателно за класирането на съответния претендент.

Категориите, за които може да се подават заявки за присъединяване, са:

1. „ Туристическа атракция/обект “;

2. „ Туристическо събитие “;

3. „ Духът на България “;

4. „ Специализиран туризъм “;

5. „ Туристическа дестинация “;

6. „ Иновации “;

7. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в печатна медия “;

8. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “;

9. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в интернет блог “;

10. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в радио “;

11. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в телевизия “;

12. „ Община за планински туризъм “;

13. „ Община за морски туризъм “;

14. „ Община за балнео- и СПА туризъм “;

15. „ Община за културно-исторически туризъм “;

16. Голямата премия - „ Изборът на българите ”, се дефинира измежду всички обекти,

включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “.

Целта на състезанието е да насърчи развиването на българския туризъм посредством разпространение на туристическите обекти и дестинации, повишение на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга. Конкурсът ще подтиква също по този начин и въвеждането на новаторски практики в бранша за реализиране на по-висока успеваемост в предлагането на туристическите услуги. Призьорите ще бъдат оповестени на публична гала на 11 декември 2018 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР