До 48 часа след първите симптоми на грипа е необходимо

...
До 48 часа след първите симптоми на грипа е необходимо
Коментари Харесай

проф. Тодор Кантарджиев: Ако ви връхлети грипът, вземете незабавни мерки 


До 48 часа след първите признаци на грипа е належащо да се вземат лекарства за противопоставяне на заболяването. В протвен случай положението на инфектирания доста ще се утежни. Това сподели пред радио „Фокус“ проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания. По думите му целесъобразна е предварителната консултация с персоналния доктор, с цел да не се губи време за лекуване при вероятно заразяване.

„Обикновените простуди са десетина типове вируси, които засягат горните дихателни пътища. Обикновено това е хрема, сухата кашлица, възпаленията на очите, до момента в който грипът е нещо напълно друго. Той визира целия организъм – грипът „сграбчва“ индивида в границите на два часа. Симптомите са болки в мускулите, болки в ставите, безусловно отвращение да се движиш, висока температура – това е доста значим признак, гърлобол, тежест в гърдите, суха непродуктивна кашлица, раздразнение от светлината“, изброява експертът.

Ако грипът пристигна, би трябвало да се вземат ограничения неотложно. Две са медикаментите за грип, които да ги имаме на разположение, а културният човек авансово би трябвало да е разговарял с персоналния си доктор “, разяснява още проф. Кантарджиев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР