До 48 часа след първите симптоми на грипа е необходимо

...
До 48 часа след първите симптоми на грипа е необходимо
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: До 48 часа след първите симптоми да се вземат медикаменти за противодействие на грипа

До 48 часа след първите признаци на грипа е належащо да се вземат лекарства за противопоставяне на заболяването, другояче положението на инфектирания доста ще се утежни. Това сподели пред „ Фокус “ проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

По думите му целесъобразна е предварителната консултация с персоналния доктор, с цел да не се губи време за лекуване при вероятно заразяване.

„ Обикновените простуди са десетина типове вируси, които засягат горните дихателни пътища. Обикновено това е хрема, сухата кашлица, възпаленията на очите, до момента в който грипът е нещо напълно друго. Той визира целия организъм. Грипът „ сграбчва “ индивида в границите на два часа. Симптомите са болки в мускулите, болки в ставите, безусловно отвращение да се движиш, висока температура – това е доста значим признак, гърлобол, тежест в гърдите, суха непродуктивна кашлица, раздразнение от светлината. Ако грипът пристигна, би трябвало да се вземат ограничения неотложно ", посъветва специалистът.

"Две са медикаментите за грип, които да ги имаме на разположение, а културният човек авансово би трябвало да е разговарял с персоналния си доктор “, разяснява проф. Тодор Кантарджиев.

Той посъветва още да бъдат избягвани към този момент заболели от грип, да се обръща внимание на персоналната хигиена и честото миене на ръце, както и да се избира свежият въздух в затворените пространства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР