До 45 дни ще бъде изграден реверсивен водопровод, който като

...
До 45 дни ще бъде изграден реверсивен водопровод, който като
Коментари Харесай

Кабинетът реши да достави вода на Перник през водопроводната система на София

До 45 дни ще бъде построен реверсивен тръбопровод, който като употребява водопроводната система на София да достави вода на Перник. Това бе оповестено на изключителна среща в Министерския съвет.

Министърът на стопанската система, който е командирован в Перник от началото на водната рецесия там, изясни, че за задачата преди два месеца са прехвърляни количества вода от язовир Белмекен към язовир Бели Искър., която ще бъде употребена да се зареди в този момент Перник.

В понеделник държавното управление ще изиска официално от Столичния общински съвет да позволи възмездно потреблението на водопреносната система на София. Ако то бъде получено, незабавно ще стартира строителството, което по оценки на Караниколов ще трае сред 35 и 45 дни. Предвидено е по трасето да се работи непрекъснато от над 10 екипа като той уточни, че задачата е трасето да е готово и по-рано.

Не бе посочено кой ще построява трасето, а единствено, че планът ще коства към 20 млн. лева, за които също не се разбра по чий бюджет са.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (134)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР