До 43 се увеличи броят на жертвите в горския пожар

...
До 43 се увеличи броят на жертвите в горския пожар
Коментари Харесай

Десетки изгоряха в колите си, блокирани от горски пожар в Португалия

До 43 се усили броят на жертвите в горския пожар в региона на португалския град Лейрия, заяви представител на министерството на вътрешните работи, представен от международните организации. Ранени са 59 души, няколко от които са пожарникари.

Пожарът е избухнал покрай Педрогау Гранди, на към 200 км от столицата Лисабон, през вчерашния ден към 15 ч. локално време, заяви Франс прес.

Правителството заяви, че множеството хора са починали, до момента в който са бягали от региона и са попаднали в огнен капан на пътя. Зам.-министърът на вътрешните работи Жорги Гомеш уточни, че трима са починали от поемане на пушек, а 16 - в колите си, блокирани сред Фигуейру дош Виньош и Кащанейра дъ Пера.

" За страдание, това наподобява ще се окаже най-голямата покруса, провокирана от горски пожар през последните години ", съобщи министър председателят Антониу Коща.

Испания се притече на помощ с два самолета за битка с горск ипожари. Не е ясно какво е провокирало пожара в Педрогау Гранди, където има и изгорели къщи. Според Гомеш не е изключено пламъците са почнали от мълния.

В края на седмицата в Португалия пламнаха към 60 горски пожара и 1700 огнеборци се пробват да ги угасят. През страната минава гореща вълна, като тук-там температурите надвишават 40 градуса.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР