До 4 април ще имаме карантинирани заради Ковид-19 и други

...
До 4 април ще имаме карантинирани заради Ковид-19 и други
Коментари Харесай

Филип Попов: Поредната недомислица на ГЕРБ

До 4 април ще имаме карантинирани поради Ковид-19 и други заболявания, само че в случай че хората са карантинирани на 2 април, на процедура няма да могат да гласоподават. Поредната недомислица на ГЕРБ. Това уточни за " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов.

По думите му, залагайки изборните правила, ГЕРБ минират идните избори и ги вършат такива, че да може да се апелират.

" При несъгласие в двата закона, ще се ползва Изборният кодекс. Там е записано, че всички в СИК би трябвало да имат представители и може би с преносимите урни ще хвърлят ези-тура ", изясни социалистът.

Според него вотът на българите в чужбина е мина.

" Относно българската дипломация - не съм схванал Министерство на външните работи да е направило нещо в тази тенденция. Пълна тишина до този миг. Искат изборите да са транспарантни, да има висока интензивност, само че не одобряват нашето предложение за видеонаблюдение. Камерата следваше да снима броене и отразяване на протоколите ", уточни депутатът.

Филип Попов напомни, че по време на матурите в учебните заведения камерите също снимат, което не е проблем във връзка с опазването на персоналните данни.

" Мястото на изборните правила е само в ИК. Основният конфликт на изборите ще е сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ ", акцентира събеседникът в студиото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР