До 31 януари текат важни срокове за подаване на документи

...
До 31 януари текат важни срокове за подаване на документи
Коментари Харесай

Важни срокове за фермерите изтичат на 31 януари

До 31 януари текат значими периоди за подаване на документи от страна на земеделските производители .

Кандидатствалите по схемата за обвързана подкрепа за картофи, лук и чесън (СЗ – КЛЧ) за Кампания 2021 трябва до 31 януари 2022 година да подадат декларация  по пример и да дават документи, които потвърждават минимални добиви и реализация на създадената продукция, според член 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 година

Утвърдените мостри на електронен списък на документите са налични за евакуиране и попълване на уеб страницата на ДФЗ.  Важно е да знаете, че при попълване на приложения файл не се сплотяват редове, не се прибавят работни страници и по никакъв метод не се трансформира формàта на заложената таблица. 

Попълненият списък по пример се подава на електронен и книжен притежател, съпроводен от копия на описаните документи.

До последния ден на януари и тютюнопроизводителите могат да аплайват за държавната помощ de minimis , по която ще бъдат обезщетени за част от индустриалните разноски за развъждане на тютюн. Заради засушаването и високите цени на газа ще се подкрепят дейните тютюнопроизводители,  които са осъществили продукцията си за 2020 година и са вписани в регистъра през 2021 година

Бюджетът по схемата е 3 млн. лева, а  избраната ставка – 120 лева./дка.   “Общият размер на предоставените на едно лице помощи не може да надвишават левовата равноценност на 25 000 евро за интервал от три поредни финансови години ”, обръщат внимание от Държавна фирма „ Земеделие ”.

Допустимите за финансиране тютюнопроизводители ще получат дотациите си до 28 февруари 2022 година

Заявления за подкрепяне се одобряват в регионалните дирекции на ДФЗ по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец, както и по седалището на юридическото лице. Може да се запознаете с напътствията  .
Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР