До 31 януари 2022 г. служителите на посолството на САЩ,

...
До 31 януари 2022 г. служителите на посолството на САЩ,
Коментари Харесай

Русия заплаши да изгони дипломати на САЩ

До 31 януари 2022 година чиновниците на посолството на Съединени американски щати, които са в Москва повече от три години, би трябвало да изоставен Русия . Това разгласи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от " Новости ".

По-рано Вашингтон изиска 27 съветски дипломатически чиновници да изоставен Съединени американски щати до 30 януари 2022 година

" Ние преглеждаме американското условие точно като експулсиране и имаме намерение да реагираме по подобаващ метод . До 31 януари 2022 година чиновниците на американското посолство, които се намират в Москва повече от три години, би трябвало да изоставен Русия ", настоя Захарова.
 27 съветски дипломати са изгонени от Съединени американски щати
27 съветски дипломати са изгонени от Съединени американски щати

Нови ограничения против Русия

Тя акцентира, че това не бил избор на Русия, а " Съединени американски щати постановиха сходна игра ". Според версията на руснаците през 2020 година Държавният департамент едностранно определил тригодишно ограничаване за продължителността на командировките за чиновници на съветското посолство във Вашингтон и генералните консулства на Русия в Ню Йорк и Хюстън.

" До 1 юли идната година, в случай че Вашингтон не се откаже от тригодишното предписание и не направи компромис, още служащи ще изоставен в сбор, съпоставим с оповестения от Държавния департамент брой руснаци ", добави Захарова.

По думите ѝ на съветските дипломати, които към този момент са напуснали и би трябвало да изоставен Съединени американски щати, е неразрешено да влизат за работа в съветските дипломатически задачи в продължение на три години.
 Сенатори оферират изгонването на 300 дипломати на Русия от Съединени американски щати
Сенатори оферират изгонването на 300 дипломати на Русия от Съединени американски щати

" Тази непропорционалност в дипломатическото посланичество е неприемлива "

В средата на април Вашингтон още веднъж разшири глобите против Русия и изгони десетима дипломати. В отговор Русия включи Съединени американски щати в листата на неприятелските страни, на които по-конкретно забрани да наемат руснаци и жители на трети страни за работа в посолствата на територията на съветска територия. Американската дипломатическа задача съобщи, че ще би трябвало доста да редуцира личния състав си, тъй че няма да може да дава консулски услуги в цялостен размер. От средата на май беше прекратено издаването на неимиграционни визи на руснаците.

През юни, след срещата на президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева, Москва и Вашингтон започнаха контакти по въпроса за нормализиране на работата на посолствата, само че по думите на съветския външен министър Сергей Лавров този развой " тъпче на едно място " поради опитите на Съединени американски щати да окажат напън върху Русия.
 Съединени американски щати подредиха на 24 дипломати на Русия да изоставен страната до 3 септември
Съединени американски щати подредиха на 24 дипломати на Русия да изоставен страната до 3 септември

" Руското дипломатическо наличие търпи непрекъснати удари "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР