До 31 октомври се удължава срокът за участие в конкурса

...
До 31 октомври се удължава срокът за участие в конкурса
Коментари Харесай

Удължават срока за участие в конкурса “Български архитектурни награди”

До 31 октомври се удължава срокът за присъединяване в състезанието “Български архитектурни награди”, проведен от Камарата на архитектите в България. Изпращането на кандидатурите става единствено по електронен път – посредством регистрация на уеб страницата на “Български архитектурни награди”, както и по електронната поща на адрес: [email protected]. Пълният лист с нужните за кандидатстване материали можете да откриете тук.

Поради въведените в страната противоепидемични ограничения церемонията по награждаването на спечелилите в състезанието се отсрочва за 16 ноември (вместо 30 септември). Събитието ще се организира в София Хотел Балкан по време на Международната архитектурна конференция SHARE Sofia 2021. Можете да се регистрирате за присъединяване в Share 2021 тук и да заявите наличието си във фейсбук страницата на събитието.

Конкурсът „ Български архитектурни награди “ си слага задачата да разпространява най-стойностните архитектурни планове, осъществени от български архитекти в страната и чужбина. Целта е да бъдат отличени планове с истинска идея, хармония, нововъведения и резистентност, които се вписват хармонично в средата, усъвършенстват качеството на живот и способстват за оформянето на актуалната визия на градовете.

В състезанието могат да вземат участие планове, които са осъществени в интервала от началото на 2019 до септември 2021 година (конкурсът не се организира през 2020 заради пандемията). Това могат да бъдат нови здания без ограничаване в площта, размера и функцията; реконструкции; модернизации и акомодации на остарели сгради; интериори; градски пространства. Допуска се присъединяване на планове, които не са изцяло приключени, само че се намират в довършителен стадий на строителството, директно преди въвеждане в употреба. Всеки участник в състезанието може да подава безграничен брой планове.

Проектите ще бъдат оценени от 5-членно интернационално жури под председателството на арх. Мартин Гран - сътрудник в архитектурното и дизайнерско студио Snohetta, разрастващо планове в Европа, Азия, Океания и Америка. Журито включва членовете: арх. Адриан Соаре - съосновател Cumulus, Румъния; арх. проф. доктор инж. Ева Карловиц - основен дизайнер и вицепрезидент Kuryłowicz & Associates, Полша и началник на Института по дизайн и доктрина на архитектура в Архитектурния факултет на Варшава; арх. Брендан Макфарлан - сътрудник Jakob + Macfarlane architects, Франция и арх. Алиреза Тагабони - създател NextOffice, Иран. Автобиографии и фотоси на членовете на журито можете да разгледате тук

Най-голяма тежест при оценяването - общо 50% имат критериите, свързани с възстановяване качеството на живот, хармоничното отношение към заобикалящата среда и архитектурните качества на плана (разпределение на пространствата, употребявани материали, роля на светлината). Приложените нововъведения дават 20% от общата тежест на оценката; по 15% са планувани за ясната организация на плана, както и за заложените при планирането концепции и цели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР