До 31 декември включително ще се ползва отстъпката от 25

...
До 31 декември включително ще се ползва отстъпката от 25
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за гориво остава до Нова година

До 31 декември в това число ще се употребява отстъпката от 25 стотинки за литър при зареждане на гориво от бензиностанция.

Това излиза наяве от решенията, гласувани на съвещанието на кабинета през вчерашния ден.

За задачата са утвърдени спомагателни разноски в размер на 38 млн.лв.

С спомагателните средства ще бъде осигурена  непрекъсваемост на осъществяването на програмата за погашение на обезщетенията на физическите лица , крайни консуматори на моторни горива, по мярката на държавното управление за 0,25 лева отплата за литър гориво при зареждане на бензиностанция.

Това оповестяват от държавната пресслужба.

И прецизират, че според Закона за държавния бюджет за 2022 година, администрирането на компенсацията се прави от Националната организация за приходите в период до 31 декември 2022 година в това число.

Средствата за отстъпката се очакваше да се изчерпат към първи декември.

Това заяви в края на октомври служебният финансов министър Росица Велкова в “Интервюто в Новините на NOVA ”.

Тя дефинира мярката като “проблемна ”, тъй като съгласно Европейска комисия тя нарушава Единния пазар. “Тази мярка се предлага единствено за български транспортни средства.

Ние сме защитили, че тази мярка не нарушава Единния пазар ”, изясни тя.

Служебният кабинет ще предложи законопроект, сходен на този, който Европейски Съюз внесе за “данък върху свръхпечалбата ”. “Би могло да се търси поддръжка по тази линия, а не през мярката 25 стотинки ”, уточни тогава Велкова.

Припомняме, че отстъпката за гориво влезе в действие на 9 юли като част от пакета с антикризисни ограничения на кабинета. Срещу даване на дребния ваучър всеки водач зарежда с отстъпка бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР